top of page

Al in z’n jeugdjaren was Robin geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Hij studeerde Sport-Wetenschappen en was actief als voetballer, met de onvermijdelijke blessures tot gevolg. Van elke blessure wilde hij het fijne weten. Na zijn middelbareschooltijd startte hij de opleiding Kinesitherapie, maar de complexiteit van het menselijke lichaam dreef hem al snel in de richting van de Osteopathie.

 

Nadat hij in 2008 afstudeerde als master in de Kinesitherapie (Universiteit Antwerpen), combineerde hij zijn job als kinesitherapeut met de studies Osteopathie aan het FICO in Antwerpen. Hij studeerde in 2017 af en ging aan de slag als osteopaat.

 

Begin 2021 opende hij een praktijk bij hem thuis en sinds de geboorte van zijn kinderen combineert Robin zijn praktijk in Kalmthout met een job als osteopaat bij voetbalclub Royal Antwerp FC. Zijn patiënten variëren en hebben diverse klachten. Van baby’s tot ouderen en van recreatieve sporters tot topsporters.

 

Osteopathie is zijn passie. Hij is zeer gemotiveerd en gedreven en schoolt zich voortdurend bij. Verder heeft hij ervaring als assistent-docent aan de FICO Osteopathy Academy. In de behandelingen staat de holistische visie van de Osteopathie centraal, en probeert hij Causopractie, Applied Kinesiology en Orthomoleculaire gezondheidszorg mede te integreren.

 

Sport ligt hem na aan het hart. Zo werkte hij 11 jaar voor voetbalclub Royal Cappellen FC, eerst als kinesist en vervolgens als osteopaat en verzorgde hij de medische begeleiding van het nationale gymnastiek- en judoteam tijdens buitenlandse stages en wedstrijden. Sinds 2017 maakt hij als osteopaat deel uit van het medische team van Royal Antwerp FC.

 

Robin is getrouwd en trotse papa van een tweeling. Na zijn professionele activiteiten gaat hij sporten (lopen, fietsen,…) en geniet hij van een avondje uit of voetbal kijken met vrienden.

Diploma’s:

 • Master in de Kinesitherapie (2008, Universiteit Antwerpen)

 • Osteopaat D.O. (2017, FICO Osteopathy Academy)

 • Diplomated Causopractor (DCP) (2021, The International Institute of Causopractic Care, I.I.C.C.)

 

Cursussen en postgraduaat opleidingen:

 • Mc Connell, Kinesio- en sporttaping: knie en schouder (2009-2010, IRSK)

 • Manuele & Trainingstherapie voor professionele sporters (2010-2011, IRSK)

 • Dry Needling (2013-2015, FICO Belgium)

 • Taping Concepts (2013, Mulligan Concept)

 • Professional Applied Kinesiology (PAK) (2017-2018, Profon Educational Institute)

 • Orthomoleculaire Gezondheidszorg (2018-2019, ICZO)

 • Postgraduaat Urogenitaal/Coccyx & prostaat (2019, Still More)

 • Postgraduaat Urogenitaal/Gynaecologie (2019, Still More)

 • Postgraduaat Het Hart en haar osteopathie (2020, Still More)

 • Osteopathie in de 5 elementen (2015-2021, Dirk Van Heester)

 • De zwangere vrouw, de essentie (2021, The Practice Academy)

 

 

Referenties:

ShanaRobin_e-session-047_1608.JPG

Mathieu Tilmont

Robin Thys

Mathieu studeerde in 2014 af als master in de 'Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven. Hierna combineerde hij zijn job als kinesitherapeut met de postgraduaat opleiding Manueel Therapeut te Leuven. 

Na het afronden van deze studie ging Mathieu zich nog verder verdiepen in de Osteopathie aan het FICO te Antwerpen waar hij in 2022 afstudeerde.

Momenteel volgt hij de opleiding 'Orthomoleculair Therapeut' aan het
kPNI Belgium om zijn  patiënten niet alleen te kunnen ondersteunen als osteopaat, maar ook om deze via voeding en suppletie te ondersteunen in hun gezondheid.

Sportief houdt hij zich bezig met zowel fietsen als lopen.

bottom of page